Våre forfattere

Alexander Aas

Hendrik Alexander van es Aas er en tidligere norsk fotballspiller. Han spilte for Odd Grenland, Strømsgodset og danske Odense BK, og er forfatter av vår bok om Strømsgodset i Supporterserien 2013.

Les mer om Aleksander på Wikipedia.

 

Petter Aagaard

Petter Aagaard (f. 1978) er Norges fremste princeolog. Han er vokalist, skuespiller, komponist og musikkjournalist, og er forfatter av Prince “Shockadelica og A Disturbance in the Force – Imperiet slår sprekker.

Ler mer om Petter på Wikipedia.

 

Anne Bang-Steinsvik

Anne Bang-Steinsvik (født 10. juni 1958) er godt kjent fra Oslos punkunderverden, og har siden ungdommen vært god venn av Michael Krohn.

Hun har spilt bass i kjente undergrunnsband på 70- og 80-tallet, men har siden hun gikk Statens Håndtverk- og Kunstindustriskole konsentrert seg om det hun kan best: maling, kunst og design.

Illustratør av Det var en gang.

 

Larissa Bendel

Tyske Dr. Larissa Bendel (f. 1974) var selv i ti år sentral i a-has internasjonale fanklubb i Tyskland, og har bidratt med et unikt perspektiv på bandet i boken om “Hunding High and Low” fra Morgenbladet Topp 100 serien.

Dr. Larissa Bendel (f. 1974) jobber for tiden med et bokprosjekt innen feltet «Star studies».

 

Reidun Berntsen

Reidun Berntsen jobber som barnehagefotograf til daglig, og har hos Falck Forlag vært forfatter av Quizter Juniorquiz Vol.2 i Quizter-serien.

Tidligere har hun jobbet nesten 10 år i plateselskap, 4 år i radio, 1 år i TV-produksjon og 3 år som bestyrer for Turistforeningshytta Nørdstedalseter.

Les mer om Reidun på hennes hjemmeside.

 

 

Magnus Bettum

Magnus Bettum er en norsk sakprosaforfatter og journalist. Han har bakgrunn som redaktør i Natt & Dag Trondheim. De seneste årene har Bettum arbeidet med en rekke festivaler og er på samme tid daglig leder for kunstprosjektet Håkki.

Hos Falck Forlag er Magnus medforfatter av Quizter Filmquiz vol.2.

Les mer om Magnus på Wikipedia.

 

Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad ble utdannet som klassisk pianist og studerte med blant andre Amalie Christie og Robert Riefling, foruten studier i London og Paris. Han viste seg tidlig å være et stort talent, og vant “Ungdommens Pianomester” både i 1966 og i 1968. Allerede 16 år gammel debuterte han som konsertpianist med Bela Bartoks tredje klaverkonsert.

Etter hvert beveget Bjørnstad seg mot jazz og rock, i nært samarbeid med blant andre gitaristen Terje Rypdal, bassisten Arild Andersen, trommeslageren Jon Christensen og den amerikanske cellisten David Darling. Han har spilt inn mer enn 50 plater.

Forfatter av “Belonging” fra Morgenbladet Topp 100 serien.

Les mer om Ketil på Wikipedia.

 

Dagboka

Supporterklubben Oddrane er spissformulert gjennom den populære nettspalten Dagboka med sine skråblikk på klubben i deres hjerter.

Dagboka er tilbake, og er forfatter av boka om Odd i Supporterserien 2013.

Les hele Dagboka.

 

Gro Dahle

Gro Dahle (født 15. mai 1962 i Oslo) er en norsk forfatter, dikter og skrivepedagog. Utgitt diktsamlinger, prosabøker og barnebøker, særlig bildebøker for voksne og barn, såkalt allalderlitteratur. Hun har mottatt flere litterære priser og var festspilldikter under Festspillene i Bergen i 1999.

Forfatter av “Juba Juba” fra Morgenbladet Topp 100 serien.

Les mer om Gro på Wikipedia.

 

Øystein Eide

Øystein Eide er tidligere sportsjournalist i Haugesund Blad, og er forfatter av boka om Haugesund i Supporterserien 2013.

 

Christer Falck

Christer Falck (født 14. august 1969 i Oslo) er en norsk plateprodusent, forlagseier og programleder, mest kjent fra reality-TVserien Robinsonekspedisjonen, som har gått på TV3 siden 1999. Falck var modell på store deler av 1990-tallet. Han har også før og etter dette vært en aktiv aktør i platebransjen i Norge, kjent for små og uavhengige plateutgivelser.

Christer er en av verdens største Prince-fans og -samlere.

I 2009 startet han Falck Forlag AS som utgir hovedsakelig quiz-litteratur og nisjebøker.

Forfatter av Quizter serien, Prince “Shockadelica” og Morgenbladet Topp 100.

Les mer om Christer på Wikipedia.

 

Elena Falck

Elena Falck er forfatter av Quizter Juniorquiz Vol.1.

 

Frode Grytten

Frode Grytten (født 11. desember 1960) er en norsk forfatter og journalist. Han skriver hovedsakelig på nynorsk. Han er født i Bergen og vokste opp i Odda i Hardanger, og tar i sine bøker ofte utgangspunkt i miljøet i Odda.

For romanen Bikubesong fikk han Brageprisen i 1999 og ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Bikubesong er oversatt til flere språk. I tillegg er det laget et teaterstykke på grunnlag av boka. 28. mars 2006 ble han tildelt Rivertonprisen 2005 for Flytande bjørn.

Forfatter av “Scoundrel Days” i Morgenbladet Topp 100 Serien.

Les mer om Frode på Wikipedia.

 

Christer Hansen

Christer Hansen er forfatter av Quizter Fotballquiz Vol.1 og Quizter Fotballquiz Vol.2.

 

Jon Henriksen

Jon Henriksen er forfatter av Sarpsborg i Supporterserien 2013.

 

Øyvind Holen

Øyvind Andreas Holen (født 4. januar 1973) er en norsk journalist og forfatter, oppvokst i drabantbyen Lindeberg i Oslo, som blant annet har jobbet for Aftenposten, Dagsavisen, VG, Klassekampen, Bergens Tidende og Morgenbladet. Han har vært kulturredaktør i Osloposten (1997-2000) og Ny Tid (2005-2007), og har siden 2007 vært ansatt i D2-redaksjonen i Dagens Næringsliv.

Forfatter av Jævla Bra Byline.

Les mer om Øyvind på Wikipedia.

 

Egon Holstad

Egon Holthe Holstad (født 27. oktober 1971) er en norsk musikkjournalist, forfatter, konsertarrangør og platebutikkeier.

Fra 2005 ble han musikksjef i avisa Nordlys. Han er ellers kjent for å ha drevet den kjente platebaren Feedback i Tromsø som ble nedlagt i 2004. I 2006 var han medforfatter på boka VM: bobilmemoarer: Tyskland 2006. I perioden september 2011 til januar 2012 var han medprogramleder i radioprogrammet Verdensherredømme på NRK P3 sammen med Siri Kristiansen og Kristopher Schau.

Forfatter av Tromsø i Supporterserien 2013.

Les mer om Egon på Wikipedia.

 

Bernt Hulsker

Bernt Nikolai Hulsker (født 9. september 1977 i Den Haag, Nederland) er en norsk tidligere fotballspiller som har spilt for toppklubbene Molde, Vålerenga, AIK, Start og Stabæk. Bernt var spiss, og debuterte i Tippeligaen i 1999 for Molde etter å ha blitt kjøpt fra Træff der han bare rakk å spille en halv sesong etter overgangen fra moderklubben Vestnes Varfjell IL. Hulsker har også spilt for Tomrefjord IL.

Bernt spilte fem og en halv sesong for Molde. Han spilte 114 Tippeligakamper, og scoret 31 mål for klubben. I 2005-sesongen gikk han til Vålerenga, og var med å sikre seriemesterskapet.

Bernt har stor interesse for teater, musikk og litteratur. I 2008 satte Teatret Vårt i Molde opp familieforestillingen «Vinterdvale», oversatt fra nederlandsk til norsk av Bernt Hulsker.

Forfatter av Molde i Supporterserien 2013.

Les mer om Bernt på Wikipedia.

 

Erlend Husabø

Erlend Husabø er forfatter av Sogndal i Supporterserien 2013.

 

 

Yngve Knausgård

Yngve Knausgård er forfatter av “Material Tretthet” i Morgenbladet Topp 100 Serien.

 

Bernt Hulsker

Gjermund Kolltveit har utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Universitetet i Oslo, med musikk, arkeologi og antropologi i fagkretsen.

Dr. art. med avhandlingen Jew’s Harps in European Archaeology, en musikkarkeologisk studie av munnharpas tidlige historie i Europa. Spiller en rekke instrumenter (fele, hardingfele, durspill, munnharpe mm), og har erfaring fra flere musikksjangere. Han driver også med instrumentbygging, spesielt lyrer og andre rekonstruerte tidlige instrumenter.

Har undervist ved Universitetet i Oslo (musikkulturforståelse, etnomusikk, folkemusikk) og Høgskolen i Hedmark (musikkhistorie og didaktikk), og forsket på de reisendes musikk, minoritetsmusikk, fotballsupportersang og klangsteiner. Han er også redaktør for Norsk folkemusikklags tidsskrift Musikk og tradisjon.

Forfatter av “Skjoldmøyslaget” i Morgenbladet Topp 100 Serien.

Les mer om Gjermund på Høgskolen i Telemark.

 

Michael Krohn

Michael Krohn (født 25. august 1959) er en norsk rockeartist og låtskriver. Han er vokalist i bandet Raga Rockers som albumdebuterte i 1983. Krohn startet imidlertid sin karriere som trommeslager i bandet Kjøtt i slutten av 1970-årene.

Han spilte også trommer på Sterk Naken og Biltyvenes første plater. Han er studiomusiker på alle fire singler med Norske Gutter. Krohn har også gitt ut soloalbum under navnet Krohn & Co og under pseudonymene Tom Trussel og Micky Faust.

Forfatter av Det var en gang.

Les mer om Michael på Wikipedia.

 

Frode Lafton

Frode Lafton (født 3. mars 1976 i Hønefoss) er en norsk tidligere fotballspiller. Han har spilt i forsvaret for Hønefoss Ballklubb siden 1994, da han kom fra Ådal IL. Lafton er lagkaptein, og den 19. mai 2012 spilte han sin kamp nummer 500 for Hønefoss.

Etter sesongslutt 2012 ble Frode tildelt “MOT-prisen” på NISOs “Årets spiller”-kåring.

Forfatter av Hønefoss i Supporterserien 2013.

Les mer om Frode på Wikipedia.

 

Hilde Beate Lia

Hilde Beate Lia (født 1951) er cand. Phil. i engelsk og arbeider som lektor i ungdomsskolen på Notodden.

Hun har også i flere år undervist på Høgskolen i Telemark. Lia har tidligere gitt ut læreverk i engelsk for ungdomstrinnet (Aschehoug 2006-2008).

Forfatter av Crazy Cryin’ Blues.

 

Marius Lien

Marius Lien (født 1975) er en norsk religionshistoriker, skribent og journalist. Han har hovedfag i religionshistorie fra Universitetet i Oslo 2005 med oppgaven Messias i Hollywood, om nasjonalreligiøsitet og samfunnsreligion i USA, og tilstedeværelsen av dette i Hollywood-filmer.

Han har skrevet artikler i Ung teologi, Arr, Din, Den blå port og Vinduet. Han var medlem av Vinduets redaksjonsråd 2008-11.

Han arbeidet i Natt&Dag 2000-07, var i 2009 med på å starte fotballtidsskriftet Josimar, og har vært tilknyttet bladet siden. Siden 2007 har han vært journalist i Morgenbladet.

Forfatter av “Suser Avgårde” i Morgenbladet Topp 100 Serien, Morgenbladet Topp 100 og Brasiliansk fotball. 1894-2014. 120 år med driblinger.

Les mer om Marius på Wikipedia.

 

Håvard Lilleheie

Håvard Lilleheie (født 1. februar 1973 i Rosendal, oppvokst på Stord i Hordaland er en norsk skuespiller, programleder og komiker. Han debuterte i programserien U på NRK i 2000 etter å ha jobbet som standupkomiker. Her laget han, sammen med manusforfatter og regissør Magnus Martens, liksomdokumentariske episoder fra sitt eget liv.

Håvard er lidenskapelig Strømsgodset-supporter og har laget låta Samma for meg (bare Godset vinner).

Forfatter av Strømsgodset i Supporterserien 2013.

Les mer om Håvard på Wikipedia.

 

Synnøve Macody Lund

Synnøve Macody Lund (født 1976 på Stord) jobber som filmanmelder i Natt&Dag og som skuespiller.

Forfatter av Quizter Filmquiz Vol.1.

Les mer om Synnøve på Wikipedia.

 

Thomas Myren

Thomas Myren er forfatter av Rosenborg i Supporterserien 2013.

 

Terje Nybro

Terje Nybro er forfatter av Quizter Allmennquiz Vol.1 og Quizter Allmennquiz Vol.2.

Lei inn Terje til quiz på Quizeksperten.no.

 

Bernt Erik Pedersen

Bernt Erik Pedersen er forfatter av Kjøtt” i Morgenbladet Topp 100 Serien.

 

Arvid Skancke-Knutsen

Arvid Skancke-Knutsen har mange års journalistisk erfaring, blant annet fra Norsk Rockforbund, Gateavisa, Musikkavisen Puls, Rock Furore, Farojournalen, Klassekampen, Blues News, by:larm og ikke minst som redaktør for Ballade.no.

Han har også jobbet som musikkhistorisk rådgiver for Popsenteret i Oslo og MIC Media, og har bred erfaring som intervjuer, foredragsholder og debattleder for blant annet Bokdagene, Øyafestivalen, Nasjonalbiblioteket og Quartfestivalen.

Forfatter av Quart.

 

Aslak Sira Myhre

Aslak Sira Myhre (født 28. mai 1973 i Stavanger) er en norsk tidligere politiker (RV). Han har siden 2006 vært daglig leder for Litteraturhuset.

Som journalist har Aslak jobbet særlig med fotball, han har dekket tre verdensmesterskap for avisa Klassekampen, han jobbet som ekspertkommentator i NRKs 4-4-2 sendinger i to sesonger, har kommentert fotball på radio og vært ansatt som Vikingblogger i både NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad i flere år. Han har redigert fotballboka “en god dag for fotball”.

Aslak har gitt ut flere bøker og skrevet for en rekke aviser og tidsskrift i og utenfor Norge, blant annet Klassekampen, Stavanger Aftenblad, Dagbladet, Samtiden, Prosa, The Guardian, Washington Post og Aftonbladet. Kommentarartiklene hans etter terroren i Oslo 22. juli 2011 er oversatt til over tjue språk. I 2010 førte den politiske essaysamlingen Herskap og Tjener til opphetet debatt om bl.a. miljøbevegelsen og venstresidens forhold til olje og industri.

Forfatter av Viking i Supporterserien 2013.

Les mer om Aslak på Wikipedia.

 

Morten Stokstad

Morten Stokstad (født 21. desember 1975) er sportsjournalist, reporter.
Han er fra Rælingen, og er bror av tv-personlighetene Marte Stokstad og Anne Rimmen.

Han jobbet i NRK sporten fram til 2010, før han skiftet beite til TV 2 samme året.Han har tidligere jobbet for VG, og før det i Romerikes Blad. Han dekker fotball, og er privat tilhenger av Lillestrøm.

Forfatter av Lillestrøm i Supporterserien 2013.

Les mer om Morten på Wikipedia.

 

Stormen Supporterklubb

Stormen har status som Aalesund FK sin offisielle supporterorganisasjon, og er forfatter av Ålesund i Supporterserien 2013.

Les mer om Stormen Supporterklubb på deres hjemmeside.

 

Fredrik Strømstad

Fredrik Strømstad (født 20. januar 1982 i Kristiansand) er en norsk fotballspiller fra bydelen Lund i Kristiansand.

Fredrik er midtbanespiller, og spilte sist for den norske klubben Start hvor han også startet karrieren som ungdomsspiller. Han har pr 2012 som 30-åring spilt for klubben i 23 år.

Forfatter av Start i Supporterserien 2013.

Les mer om Fredrik på Wikipedia.

 

Stig Sæterbakken

Stig Sæterbakken var forfatter av “Block To Block i Morgenbladet Topp 100 Serien.

Les mer om Stig på Wikipedia.

 

Mats Ulshagen

Mats Ulshagen er forfatter av Vålerenga i Supporterserien 2013.

Fredrik Wandrup

Fredrik Wandrup født (1. mars 1951) er en norsk journalist og forfatter, han har vært journalist i Dagbladet siden 1976.

Wandrup han har vært utenriksreporter, featurejournalist, petitskribent og kommentator, og har dessuten skrevet en rekke essays og artikler i ulike tidsskrifter og antologier. Han har skrevet om et stort antall emner, fra haikudikt til hardkokt krim, fra Hongkong-action til countryrock, jazz og James Bond. Wandrup har også forfattet to litterære biografier om Jens Bjørneboe og Olaf Bull, og skrevet et portrett av kronprins Håkon som ung.

I 2006 debuterte Wandrup som romanforfatter med spenningsromanen Svart poker om reklamemannen Benjamin Brenner, som motvillig innblandes i planleggingen av et ran, og senere blir drevet på flukt til Kambodsja og Vietnam.

Forfatter av “Fairytales” i Morgenbladet Topp 100 Serien.

Les mer om Fredrik på Wikipedia.

 

Davy Wathne

David Frank Huey “Davy” Wathne (født 1. januar 1950 i Florida, USA) er en norsk journalist med sport som spesialfelt. Han har arbeidet som journalist i TV 2 siden oppstarten i 1992.

Wathne er cand. mag. fra Universitetet i Bergen med mellomfag i latin, norsk og historie. Han har arbeidet som sportsjournalist i Bergens Tidende fra studietiden og frem til overgangen til det nyetablerte TV 2, hvor han er mest kjent som sportsanker. Han har også vært aktiv i fagforeningsarbeid i bedriften.

Forfatter av Brann i Supporterserien 2013.

Les mer om Davy på Wikipedia.

 

Hans T. Zeiner-Henriksen

Hans T. Zeiner-Henriksen er forfatter av “Melody A.M. i Morgenbladet Topp 100 Serien.

Les mer om Hans på hjemmesiden.

 

 • kr349.00
  kr349.00
 • Sale
  A disturbence in the force - imperiet slår sprekker - Petter Aaagard
  A disturbence in the force - imperiet slår sprekker - Petter Aaagard
  kr199.00 kr149.00
  kr199.00 kr149.00
 • kr250.00

  Galactic Funk – We Come in PEZ

  Debutalbumet til GALACTIC FUNK; det norske, eksperimentelle Funk-kollektivet med Tormod Leithe og Petter Aagaard.

  Her er den eneste muligheten å få kjøpt den lilla limited edition vinylen som er signert av bandet. Meget begrenset opplag på 300 eksemplarer.

  Artist: Galactic Funk
  Utgivelsesår: 2019    |    Label: C+C Records
  Format: LP lilla vinyl: 300 limited ed.
  Kategori: Funk

  kr250.00
  kr250.00
 • Quart - boka om Quartfestivalen
  Quart - boka om Quartfestivalen
  kr349.00

  Quart

  Arvid Skancke-Knutsen har skrevet historien om Quartfestivalens spede begynnelse og frem til den siste festivalen gikk av stabelen i 2009. I tillegg har Ask Brantenberg Cold hatt oppgaven å samle de beste bildene fra Quarts historie. Det er flere hundre gjester, bidragsytere og venner av Quart som bidrar med både historier og bilder og ikke minst: Quart-tegneseriestripene!!!

  Forfatter: Arvid Skancke-Knutsen

  ISBN: 9788293039655  Utgivelsesår: 2016
  Format: 21 x 22,5 cm   Sider: 470   Binding: Hardcover   Språk: Norsk
  Kjøp boken direkte på denne siden, eller besøk en av våre [sf_modal header="Våre forhandlere" btn_colour="accent" btn_type="squarearrow" btn_size="small" btn_text="forhandlere"]

  [/sf_modal]

  kr349.00
  kr349.00
 • kr299.00
  kr299.00
 • Motorpsycho - a boxful of demons - LP og CD samleboks komplett remastered og utgitt av C+C Records
  Motorpsycho - a boxful of demons - LP og CD samleboks komplett remastered og utgitt av C+C Records
  kr1,449.00

  Motorpsycho – A Boxfull of Demons LP

  ,

  Collectores edition box med 3 x 180 gram vinyl, tre bokser med ark som utgjør Lars Ramslies A Boxful Of Demons, en Blu-ray Live at Rockheim, 2 CD-er Live at Rockheim, 10 postkort med bilder fra Rockheim.

  Artist: Motorpsycho
  Utgivelsesår: 2018    |    Label: C+C Records
  Format: CD boks & Blu-Ray
  Kategori: Pop/rock

  kr1,449.00
  kr1,449.00
 • 4CD Circus Modern samleboks komplett remastered og utgitt av C+C Records
  4CD Circus Modern samleboks komplett remastered og utgitt av C+C Records
  kr500.00

  Cirkus Modern

  Cirkus Modern var aktive fra 1982 til 1987 og rakk å gi ut tre album før de ga seg. ”Cirkus Modern” fra 1984, ”Trøst” fra 1985 og ”Pans Pauker” fra 1986.

  Boksen inneholder mange upubliserte bilder og fyldige liner notes skrevet av Arvid Skancke-Knutsen.

  Artist: Cirkus Modern
  Utgivelsesår: 2018    |    Label: C+C Records
  Format: 4CD boks + booklet
  Kategori: Pop/rock

  kr500.00
  kr500.00
 • kr199.00
  kr199.00